szerző:
Eduline

Rendszeresen tanára ágyában aludt az a 11 éves Békés megyei kisfiú, akit a férfi november 7-én akart kicsempészni az országból, derült ki a Duna TV Kékfény című műsorából.

©

Két hete hajnalban a Liszt Ferenc reptéren egy 32 éves férfi és egy 11 éves kisfiú lépett az okmányellenőrző pulthoz, akik a személyi igazolványaik alapján apa és fia voltak. Az iratokat ellenőrző rendőrnek viszont feltűnt, hogy valami nem stimmel az okmányokkal, és alaposabban is megvizsgálták az utasokat és papírjaikat. Kiderült, hogy a felnőtt és a gyerek között semmilyen rokoni kapcsolat nincs, a tanár akarta a tanítványát kicsempészni az országból, hogy együtt új életet kezdhessenek - írja a Zoom a Kékfény című műsorra hivatkozva.

Sz. Zoltán informatikát és robotikát tanított az egyik Békés megyei középiskolában, de általános iskolás gyerekeknek is tartott szakkört, így ismerte meg a 11 éves, csendes, visszahúzódó fiút, akivel egyre többet foglalkozott.

A tanár később rendszeresen az otthonában korrepetálta a gyereket, aki egyre többször aludt a felnőtt férfinál. Aztán idén július végén a fiú szülei szexuális tartalmú beszélgetéseket találtak a gyerek telefonjában. Azonnal a rendőrséghez fordultak, a nyomozók pedig július 25-én házkutatást tartottak a pedagógus lakásában.

Nem sokkal később a férfit kiskorú veszélyeztetése és gyermekpornográfia miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a folyamatban lévő nyomozás ellenére az informatikatanár szeptembertől mégis tovább taníthatott. A Kékfény úgy tudja, hogy a rendőrök is értesítették az eljárásról a férfi főnökét, aki ennek ellenére sem függesztette fel a pedagógust.

A szülők eltiltották a gyereket a tanártól, de két héttel ezelőtt a gyermek otthon azt mondta, hogy a nagymamájánál alszik, közben a tanárával Szolnokról a reptérre utazott. A férfi az interneten keresztül, 1200 euróért rendelt két hamis magyar személyi igazolványt, a gyermek haját levágta, szemöldökét befestette, és egy piercinget is rakott fel neki, hogy minél kevésbé lehessen felismerni. Mégis lebuktak: a férfi beismerte, hogy a szülők tudta nélkül akarta külföldre szöktetni a fiút, aki állítólag beleegyezett ebbe.

A tanár 1 év 8 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A Kékfény riportere többször kereste a férfi iskolájának igazgatóját, aki vagy tagadott, vagy azzal mentegetőzött, hogy csak az újságírótól halott az egész ügyről.

Döbbenetes bűnügy: külföldre akarta csempészni 11 éves diákját egy magyar tanár

Külföldre akarta csempészni 11 éves diákját egy békési tanár, de a repülőtéren lebuktak - értesült a Kékfény, a közmédia bűnügyi magazinja. A tájékoztatás szerint az eset két hete történt, gyorsított eljárásban már el is ítélték a tanárt. Embercsempészésért, családi jogállás megsértésének vétségéért és okirat-hamisításért egy év nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott.