szerző:
Eduline

Elkezdődött a 2012-es középiskolai felvételi időszak - összegyűjtöttük a legfontosabb határidőket és vizsgaidőpontokat.

Végzősök a budapesti Zrínyi Gimnáziumban

Elkezdődött a 2012-es középiskolai felvételi időszak - összegyűjtöttük a legfontosabb határidőket és vizsgaidőpontokat. A középiskolai felvételiről szóló hosszabb összefoglalónkat itt olvashatjátok el, a tavalyi feladatlapokat és megoldókulcsokat pedig itt találjátok.

2011. december 12.

Jelentkezési határidő a központilag, egységes követelmények alapján szervezett írásbeli vizsgákra.

2012. január 20. 14:00

Egységes írásbeli felvételi vizsgák az érintett hat- és nyolc évfolyamos gimnáziumokban.

2012. január 21. 10:00

Az egységes írásbeli felvételi a kilencedik évfolyamra, valamint a Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Tehetséggondozó Programjára jelentkező diákok számára.

2012. január 26. 14:00

A pótló írásbeli vizsgák a négy-, hat- és nyolc évfolyamos középiskolákba, valamint a Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Tehetséggondozó Programjába jelentkezők számára – a pótvizsgára csak az mehet el, aki az előző írásbelin „alapos ok” miatt nem tudott részt venni.

2012. február 9.

A vizsgát szervező középiskoláknak február 9-ig kell tájékoztatni a diákokat és a szülőket a teszten szerzett pontszámokról – minden jelentkező kap egy értékelő lapot, amely a vizsga részletes eredményeit tartalmazza.

2012. február 20-tól március 9-ig

Szóbeli felvételi vizsgák azokban a középiskolákban, amelyek a központi írásbeli vizsgán való részvételt is előírták a jelentkezők számára.

2012. április 25.

A középiskoláknak április 25-ig minden jelentkezőnek írásbeli értesítést küldenek, ezzel egy időben az általános iskolákat is értesítik a felvételi eredményéről.

2012. május 2.

Május 2-án kezdődik a rendkívüli felvételi időszak – ekkor már csak azok a diákok jelentkezhetnek középfokú iskolákba, akik a normál felvételin egyetlen intézménybe sem jutottak be.