szerző:
Eduline

Saját éttermeiben ingyen dolgoztatta a Szent Lőrinc Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközépiskola diákjait Bóta József, a Heves megyei Szihalom függetlenként nyert, de utóbb a Fideszbe belépett polgármestere, aki húsz éven át az iskola igazgatója is volt – írja a Magyar Nemzet.

Képünk illusztráció
©

A lap cikke szerint a tanulók hivatalosan szakmai gyakorlaton vettek részt, panaszaik szerint olykor a maximális 7-8 óránál is tovább tartott a munka, de előfordult, hogy a polgármester cégének rendezvényeire irányították őket gyakorlat címén. Az egyébként kiváló vendéglátós hírében álló Bóta József szerint viszont renitens tanulók bosszújáról, valótlan állításairól van szó.

A Magyar Nemzet azt írja, Bóta József húsz évvel ezelőtt alapítványi formában indította el a Szent Lőrinc-középiskolát. Az intézmény sikert sikerre halmozott, szemben a rivális állami kereskedelmi és vendéglátóipari középiskolával.

Miközben a panaszos diákok nem vitatják, hogy színvonalas képzést kaptak, szerintük a szakmai gyakorlatokon nemritkán akár teljes munkanapokat is le kellett dolgozniuk Bóta József vendéglátóhelyein. Előfordult, hogy napokig szeletelésre, takarításra voltak befogva, néha ebédszünetet sem tarthattak.