szerző:
Eduline

Vezetői szabálytalanságok miatt kellett távoznia az egyik szakiskola - egyébként szeretett - igazgatójának. Az utolsó napján még egyet elkövetett.

Előző pénteken a Földművelésügyi Minisztérium visszavonta Gál Ferenc igazgatót a Bercsényi Miklós Szakiskola éléről, aki több mint 4 évig vezette az intézményt. A fenntartó arra hivatkozott az RTL Klub megkeresésére, hogy vezetői szabálytalanságok miatt kell távoznia az igazgatónak.

Gál Ferenc nem tiltakozott a döntés ellen, úgy véli, ha egy felettesnek meginog a bizalma, akkor el kell fogadja a döntést, így közös megegyezéssel távozott az iskola éléről.

A diákok hétfőn reggel értesültek a történtekről, rövidesen szomorú hangvételű üzenetet osztottak meg az iskola Facebook-oldalán. Mivel az igazgató úgy látta, hogy ebben a hangulatban nehéz a diákoknak iskolában lenni, ezért rendkívüli tanítási szünetet rendelt el. Az RTL kérdésére a minisztérium úgy reagált, hogy a hazaengedésből is látszik - mivel azt nem lett volna szabad -, hogy helyes döntés volt a megbízatás visszavonása.

Óriási botrány a tatabányai gimiben: már 12 tanár mondott fel

Semmi különös, csak egy újabb igazgatóváltási botrány. Hiába szavazott ellene a tantestület és a diákönkormányzat többsége, újabb öt évre Pleier Tamás tatabányai Fidesz-képviselőt nevezték ki igazgatónak a Bárdos László Gimnáziumban - írja a kemma.hu. A portál szerint emiatt az utóbbi egy évben már 12 pedagógus mondott fel az iskolában, ebből kilencen idén álltak fel.