szerző:
Eduline

Négy budapesti és egy pannonhalmi gimnázium áll az egyházi iskolák HVG-rangsorának élén, a listát a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium vezeti. Hamarosan megjelenik a HVG kiadványa a 100 legjobb gimnáziumról és szakközépiskoláról, ebből szemezgetünk.

Diákok a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban. Az egyházi iskolák rangsorában az első
©

A Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium, Egyházzenei Szakközépiskola és Kollégium, a budapesti Piarista Gimnázium, Deák Téri Evangélikus Gimnázium, valamint a Baár-Madas Református Gimnázium, Általános Iskola és Diákotthon - a diákok eredményei alapján ezek a gimnáziumok vezetik az egyházi iskolák HVG-rangsorát.

A HVG hamarosan megjelenő középiskolai rangsora a 100 legjobb magyarországi gimnázium és szakközépiskola listáját tartalmazza, emellett számos - például alapítványi, egyházi, két tannyelvű - részrangsort is készítettek.

HVG középiskolai rangsor

Az összesített rangsorról itt olvashattok

Az öt legjobb gyakorlóiskola

Az ország legjobb szakközépiskolái

Az öt legeredményesebb alapítványi iskola

Az egyházi iskolák rangsorát a 10. osztályosok kompetenciamérésének eredményei, az előrehozott és rendes érettségin elért eredmények, az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) döntőjébe jutott diákok száma, illetve a HVG Diploma 2013 felsőoktatási rangsorának első harminc karára bejutott diákok aránya alapján állították össze.

"A felekezeti fenntartású általános iskolába járó diákok száma az előző kormányzati ciklus utolsó, illetve a mostani tanév kezdete között közel a duplájára, 48,5 ezerről 86 ezerre, az egyházi fenntartású gimnáziumok száma pedig 116-ról 153-ra nőtt.  A hazai általános iskolások közül ma már minden kilencedik tanuló, a gimnazisták közül pedig durván minden ötödik diák felekezeti intézménybe jár" - olvasható a kiadványban.

Az öt legjobb egyházi középiskola

1. Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium, Budapest

2. Pannonhalmi Bencés Gimnázium, Egyházzenei Szakközépiskola és Kollégium

3. Piarista Gimnázium, Budapest

4. Deák Téri Evangélikus Gimnázium, Budapest

5. Baár-Madas Református Gimnázium, Általános Iskola és Diákotthon, Budapest

A HVG ettől az évtől – a felsőoktatási rangsorokat tartalmazó Diploma-kiadványok mellett – elkészíti a legjobb középiskolák listáját is. A rangsorok mellett számos interjút, cikket találtok a középiskolai oktatásról, a középfokú felvételiről, sőt a felvételi eljárás menetrendjét is megnézhetitek.

 

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!