szerző:
Eduline

Február elsején Balog Zoltán távozásáért tüntet a Tanítanék Mozgalom.

©

Új, önálló oktatási minisztérium létrehozásáért, az oktatásért felelős jelenlegi miniszter távozásáért, valamint új köznevelési törvényért vonulnak utcára a pedagógusok február 1-én - erősítette meg korábbi bejelentését Törley Katalin a Klubrádió hétfői adásában. Követeléseiket néhány nappal karácsony előtt jelentették be, ám arra érdemi reakció nem érkezett a kormánytól, ezért is vonulhatnak utcára.

A tüntetéshez a Civil Közoktatási Platform 50 szervezete csatlakozik. Törley szerint nem lehet őket egyszerű "hőzöngőknek" nevezni, a CKP által kidolgozott közoktatási koncepció, mely Kockás könyvként lett ismert, érdemi alternatívát nyújt a jelenlegi rendszerre. Még januárban fórumot tartanak tanár kollégáikkal, ahol a koncepciót ismertetnék és megvitatnák alkalmazhatóságát.

Úgy véli, hogy az oktatás ügye falakat tört át, ezt mutatja, hogy az RTL Klub szavazásán Pilz Olivér lett az Év embere.

Pilz Olivér lett az év embere az RTL Klub szavazásán

A tanárlázadás kirobbantója nyerte el a nézők szimpátiáját. Hetek óta folyt a szavazás az RTL Klub Híradójában, ahol az év emberét keresték. Tegnap kihirdették a győztest, aki Pilz Olivér lett, a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanára. Pilz akkor vált ismertté, mikor a Herman közalkalmazotti tanácsának elnökeként publikált egy nyílt levelet, melyet az Emminek és a Kliknek címeztek, és a közoktatás legnagyobb problémáit sorolták fel.