szerző:
eduline/mti

Czunyiné Bertalan Judit a Nemzeti Pedagógus Kar alakuló ülése után azt mondta, a kar segítséget nyújt majd az erőforrás-minisztérium jogalkotás tevékenységéhez, az alaptanterv végrehajtásáához, valamint a köznevelési törvény tartalmi megtöltéséhez.

©

A kar felelőssége és dolga, hogy működését, a pálya presztízsét növelje, és erősítse azt a pedagógustársadalmat, amely ma szolgál Magyarországon. Ez a szolgálat elismerésre, dicséretre jogosult - fogalmazott, hozzátéve: a kar országos legitimációval rendelkezik, és magas, erős reprezentációt mutat.

Kiemelten fontosnak tartotta, hogy a kartól érkező szakmai javaslatok a köznevelési rendszer javítását szolgálják majd és az együttműködés alapját képezik. Külön örömnek nevezte, hogy a történelmi egyházak nyitottak a stratégiai partnerségre. A református és evangélikus egyház már írásban is kifejezte ebbéli szándékát.

Bejelentette: hétfőn törvényjavaslatban kezdeményezi a kormány, hogy a pedagógiai szakszolgálatoknál a pedagógus alkalmazottak is jogosultak legyenek a pedagógusi pótszabadságra.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!