szerző:
Eduline

Egyre gyakrabban fordul elő, hogy a diákok óra közben provokatív lesifotókat lőnek a tanárnőkről, majd azokat megosztják egymással.

©

Sőt, sokszor még a közösségi oldalakra is feltöltik őket. Sok pedagógus annyira kiakadt, amikor meglátta magát az interneten, hogy másnap már be se akart menni dolgozni, ezért a tantestület azonnali összefogást sürgetett - írja a Ripost.

Nagyon zavaró, hogy egyre gyakrabban érkezik bejelentés hasonló esetről. Természetesen az iskolák mindent megtesznek, hogy kivédjék ezeket, de egyelőre sajnos elég tehetetlenek vagyunk - ismerte el Sion Amlyn, tantestületi vezető.

Így hát egyelőre a tanárnők csak abban bízhatnak, hogy sikerül észhez téríteni a diákokat.

Lesújtó jelentés a magyar gyerekekről: megoldatlan problémákkal küzdenek

Évről évre nehezebb gyereknek lenni Magyarországon, az egymásra rakódó feszültség és a régóta húzódó, megoldatlan problémák miatt - mondja Gyurkó Szilvia, a gyermekjogokkal foglalkozó Hintalovon Alapítvány létrehozója, a 2017-ről szóló Gyermekjogi Jelentésük alapján. A hvg.hu azt írja, ilyen problémák a gyerekszegénység, illetve a gyerekeket nevelő családok szegénysége, a gyerekbántalmazás, hogy sok gyerek családon kívül nevelkedik, hogy megkülönböztetik a fogyatékosokat.