szerző:
Unyatyinszki György

A török kormány el akarta érni a budapesti Orchidea iskola bezárását, mondván: terrorista hálózat működteti. Az iskolában inkább csak nevettek a vádakon.

©

Bár először megrémültek a török hátterű Orchidea alapítványi iskola tanárai, végül csak viccnek vették, hogy a török elnök, Recep Tayyip Erdogan arra kérte a magyar kormányt, hogy számolja fel az iskolát. Arra hivatkoztak, hogy az intézményt az ellenzéki Fehtullah Gülen alapítványi hálózat működteti, szerintük pedig a gülenisták szervezték meg közelmúltbeli sikertelen puccskísérletet a török elnök ellen, így terroristának tartja őket a hatalom.

Egy magyar iskolát is bezáratna a török tisztogatás

A török elnök az ellen kezdeményezett sikertelen puccs után politikai ellenfeleinek minden hálózatát fel szeretné számolni, akkor is, ha ez túlnyúlik a határokon.

A magyar kormány jelezte, hogy megvizsgálja az esetet, azonban semmilyen hivatalos megkeresést nem intézett az iskola felé - tudatta a hvg.hu-val az iskola igazgatója. Az intézményben rendben meg is tartották a tanévnyitót, sőt a nemzeti tanévnyitóhoz képest egyenesen buli volt az iskolában.

Az iskola sokfélesége kimondottan üdítő látvány volt az évnyitó ünnepségen - kiváltképp a Himnusz éneklése alatt.