szerző:
MTI

Ünnepi küldöttgyűlést tartott szombaton Budapesten a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK). Hoffmann Rózsa tiszteletbeli tag lett.

©

Horváth Péter, a kar elnöke az MTI-hez eljuttatott közleményében arról tájékoztatott, hogy az országos küldöttgyűlés - a Nemzeti Pedagógus Kar felállítása érdekében végzett kiemelkedő munkájáért - tiszteletbeli tag címet adományozott Hoffmann Rózsa volt köznevelési államtitkárnak, KDNP-s országgyűlési képviselőnek, Kőrösiné Merkl Hildának, aki korábban a pedagóguskar megalakulását előkészítő bizottságot vezette és Ballagó Zoltán egri tankerületi igazgatónak, aki tagja volt az előkészítő testületnek.

Emellett posztumusz tiszteletbeli tag címet adományoztak a tavaly elhunyt Dobos Krisztina oktatáspolitikusnak. Ő szintén részt vett a Nemzeti Pedagógus Kar előkészítésében.

Horváth Péter azt is közölte, hogy az NPK országos elnöksége megkezdte a szakmai tagozatok megalakítását. Elsőként az óvodai tagozat tartotta meg alakuló ülését, az intézményvezetői tagozaté november 27-én lesz.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!