szerző:
Eduline

A magyar rappernek nem volt könnyű dolga, de megküzdött az akadályokkal.

©

Oglizán András bőven túlkorosként döntött úgy, hogy mégis nekifutna az érettséginek. A 40 éves rapper a Jerikó Humán Gimnáziumban szerzett középiskolás bizonyítványt, majd nekivágott a május-júniusi érettségi időszaknak.

Az írásbeliken átlépett, a szóbelikre is középszinten készült. Nem lehetett a legjobb az időbeosztása - elvégre dolgoznia is kellet - így a június 13-án kezdődő szóbelik előtt, június 11-én kérte csak el ismerőseitől a biológia középszintű tételeket - írja a 444 - , ezt a tárgyat választotta a kötelezők mellé. Ráadásul később a keze is eltört, ami senkinek sem könnyítené meg a helyzetét, de megbírkózott ezzel is, így június 23-án átvehette az érettségi bizonyítványát.

Boldog vagyok!:)

András Oglizán (@ogli_g) által közzétett fénykép,

Más rapperek is az oktatásban keresik a jövőt. A közelmúltban Pityinger László, alias Dopeman jelentette be, hogy buddhista főiskolára fog jelentkezni. A némileg nagyobb sikereket elért Puff Daddy pedig iskolaalapításba fogott a hírhedt Harlemben, hogy minél több nehéz sorsú gyerek jusson megfelelő oktatáshoz.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!