szerző:
Eduline

Az IQ, azaz az intelligenciahányados számszerűsítve mutatja ki a pillanatnyi értelmi képességet. Nem azonos a műveltséggel, leginkább úgy magyarázzák, a problémamegoldó képességet lehet mérni vele.

©
Mensa HungarIQa

A Mensa a legmagasabb intelligenciahányadossal rendelkező embereket tömöríti: ez körülbelül 130 fölötti IQ-t jelent (az átlag 100). A magyarországi Mensa-oldalon található online teszt 70 kérdésből áll, és körülbelül fél órát kell rászánni.

Free-iqtest.net

Ezen az oldalon egy húsz kérdésből álló, számtani, térbeli és logikai feladatokat tartalmazó tesztet tölthettek ki, minimális angoltudásra van szükségetek. Időlimit nincs. Az eredményt ingyen elküldik emailben, a részletes értekelésért viszont fizetnetek kell.

IQTest.com

Az IQTest.com oldalon található, 38 kérdésből álló tesztet 15 percen belül kell megoldanotok: ha húsz másodpercnél tovább tart, amíg egy feladatra válaszoltok, alacsonyabb lesz a pontszámotok. A teszt nyelvi-logikai, illetve számtani feladatokból áll, angoltudásra szükségetek lesz.

Funeducation.com

Ez az IQ-teszt 43 kérdésből áll: ahhoz, hogy megkapjátok az eredményt, regisztrálnotok kell az oldalon - ingyenesen -, cserébe viszont részletes értékelést kaptok. Az eredményeteket nem, kor, nemzetiség és iskolázottság szerinti összehasonlításban is megnézhetitek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!