szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az országban január 7-től lazítanak, hétvégén szigorítanak, hétfőtől pedig ismét lazítanak. Utóbbi a sulikat is érinti.

Az olasz kormány hétfő késő este úgy döntött, január 11-től ismét színek alapján osztják fel az országot a járványveszélyesség fokozatai szerint. Nem kizárt, hogy ismét lesznek teljesen lezárt vörös zónák, ahol pedig jobbak lesznek a járványadatok úgynevezett fehér övezetet rendelhetnek el.

Szintén jövő hétfőtől indítják újra a tantermi oktatást a 14 évnél idősebbeknek is, akik október vége óta online tanulnak. Viszont eleinte csak a diákok fele lehet egyszerre az intézményekben. Több tartomány, köztük az északkeleti Veneto és Friuli azonban jelezte, hogy január végéig meghosszabbítja a digitális oktatást a gimnazisták és szakközépiskolások számára.

Mindeközben Angliában a vírus új mutációja miatt kedden nulla órától teljes zárlatot rendeltek el, az iskolák is online oktatásra álltak át.

Mi várható itthon?

Bár a téli szünet utáni első hét a középiskolákban még online indult, január 11-én - a vészhelyzet lejártával - indulhat a jelenléti oktatás - mondta el Maruzsa Zoltán az operatívtörzs korábbi sajtótájékoztatóján. Akkor azt is hozzátette: januárban újraindul a fertőtlenítés is, marad a belépés előtti lázmérés és a tanárok tesztelését is folytatni fogják.

A köznevelésben dolgozók január 2-ai, 3-ai önkéntes tesztelésének eredményei már meg is születtek, ezeket az operatív törzs a hétfői sajtótájékoztatón összegezte.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!