szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Komárom-Esztergom megyei település polgármestere a járvány miatti veszélyhelyzetben felbontotta az évenkénti támogatásról szóló szerződést az ácsi zeneiskolával, így a jelek szerint szeptembertől már biztosan nem folytatódnak itt a művészeti képzések.

A Ritmus Alapfokú Művészeti Iskola 25 éve működik Ácson, ahol jelenleg 80 gyerek kap művészeti képzést a zeneiskolától az általános iskola épületén belül. A koronavírus miatt azonban a településen is átszervezték a költségekeket, ezért már biztos, hogy szeptembertől nem folytatódnak a képzések az iskolában - írja az index.hu.

„Mi csak három lábon állva tudunk működni: a szülők támogatására, az állami és az önkormányzati hozzájárulásokra építve. Ha bármelyik kiesik, működésképtelenek vagyunk” – mondta Bánfi Balázs, a zeneiskola vezetője. A zeneiskolától azonban nemcsak a támogatást vonták meg, hanem a polgármester az egész megállapodást felmondta, amely a pénzbeli támogatáson túl rendelkezik arról is, hogy az oktatás az általános iskolában zajlik.

Korábban az önkormányzat szeretett volna megállapodni a zeneiskolával, hogy márciustól csökkentett összeget kapjanak a koronavírus miatt kialakult gazdasági helyzetben, de Bánfi Balázs nem volt hajlandó a megegyezésre. Így nem tehettek mást, mint kifizették a megállapodás szerinti összeget júniusig, utána viszont felmondták a szerződést. A település polgármestere szeptembertől azonban más művészeti iskolával képzeli el a folytatást, így reményei szerint a gyerekek nem maradnak művészeti képzés nélkül.

Egyre kevesebb az általános és középiskolás, a tanár és az óvodapedagógus is

Kevesebb a tanár és a diák is a magyar közoktatásban, ugyanakkor az óvodások és a sajátos nevelési igényű tanulók száma nőtt. Itt vannak a friss, 2019/2020-as tanévre vonatkozó adatok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!