szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megszólalt az Eötvös Loránd Tudományegyetem vezetése az egyik gyakorlóiskolájukban kialakult takarítási problémákkal kapcsolatban.

Ahogy tegnap mi is írtunk róla, az RTL Híradója szerint az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnáziumban hónapok óta takarítóhiánnyal küzdenek, ezért a diákoknak is be kell szállnia a munkába.

Az egyetem az üggyel kapcsolatban kiadott közleményében "a hatályos jogszabályok széleskörű működési autonómiát biztosítanak a gyakorlóiskolák számára, ennek megfelelően az üzemeltetési, takarítási feladatokat az iskolák maguk bonyolítják".

Közleményükben kiemelik, amint értesültek a problémáról, az ELTE Műszaki és Informatikai Főigazgatósága felvette a kapcsolatot a gyakorlóiskolával, segítenek a helyzet mihamarabbi rendezésében.

Hozzátették azt is, hogy az egyetem vezetésének fontosak nagy hírű gyakorlóiskolái, amelyek szakmai teljesítményük alapján rendszeresen az ország legjobb gimnáziumai között szerepelnek.

Nincs elég takarító az iskolákban, van, ahol a diákoknak is be kell szállniuk

Országszerte több olyan iskola lehet, ahol nem átmeneti a takarító személyzet hiánya. Egy budapesti gimnáziumban heti két alkalommal a diáknak is segíteniük kell, igaz, ez nem kötelező - számolt be az RTL Klub kedd esti híradója.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.