szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Két szombaton is dolgozni kell decemberben, cserébe viszont hatnapos lesz a karácsonyi szünet. Hogyan alakul a tanév második fele, mikor lesznek 2020-ban munkaszüneti napok, hosszú hétvégék és szombati munkanapok? Itt vannak a tudnivalók.

Két szombaton, december 7-én és 14-én is dolgozni kell az év utolsó hónapjában, ezzel 24-ét és 27-ét váltják ki a munkavállalók, ami miatt a karácsonyi szünet hatnapos lesz. Utoljára december 23-án (hétfőn) kell dolgozni menni, az ezt követő első munkanap a szintén hétfőre eső december 30.

Az általános és középiskolai diákokat ez nem érinti, mivel ők a téli szünet előtt utoljára december 20-án (pénteken) mennek iskolába, az első tanítási nap pedig január 6-a (hétfő) lesz. A 2019/2020-as tanév rendjét, benne a tavaszi félév fontos dátumaival, itt találjátok.

A jövő évi munkaszüneti napok és szombati munkanapok listája az ideinél jóval rövidebb, három négynapos hosszú hétvégével azonban 2020-ban is lehet számolni. Cserébe egy augusztusi és egy decemberi szombaton kell majd dolgozni, illetve az utóbbi esetében iskolába menni. Itt találjátok a pontos dátumokat.

Hamarosan kezdődik a vizsgaidőszak: infók és tippek a következő hetekre

Hamarosan itt a vizsgaidőszak, a legtöbb egyetemi könyvtár pedig alkalmazkodik a hallgatók igényeihez és meghosszabbítják a nyitvatartási idejüket. Ez jó hír azoknak, akik az utolsó pillanatig halogatják a felkészülést, illetve a zajos kollégiumban lakóknak is, akik csendes környezetben szeretnének felkészülni a vizsgákra.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.