szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Január 19-re országos demonstrációt hirdettek szakszervezetek, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke azonban kiemelte: úgy időzítik majd a blokádokat, hogy minden diák eljusson az aznap tartott középiskolai felvételi vizsgára.

Országos demonstrációt hirdettek január 19-ére a szakszervezetek a szombati tüntetésen, Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke a Kossuth téren akkor útlezárásokat és hídfoglalásokat ígért, és azt mondta, január 19-én "leáll az ország".

Kordás az ATV Heti Napló című műsorában Sváby András vendégeként is beszélt erről, akkor azt mondta, már beadták a területfoglalási engedélyeket az útlezárásokhoz, és eddig 16 városból jelezték, hogy részt vesznek a megmozdulásokban - írja a hvg.hu.

Azt is kiemelte, hogy bár január 19-én lesznek a központi középiskolai felvételik, ők nem a gyerekekkel akarnak kitolni, ezért úgy időzítik majd a blokádot, hogy ne a felvételikre eljutást, vagy az onnan elvonulást akadályozzák.

A gimnáziumok és szakgimnáziumok központi írásbeli felvételijét valóban január 19-én délelőtt tartják, tavaly 68 ezer diák ment el a vizsgára országszerte.

Fontos vizsga vár az általános iskolásokra

Három hét van a középiskolai központi felvételi vizsgáig - itt találjátok a pontos dátumot.