Az államtitkár szerint nem használhatatlan a KRÉTA, nem telik percekbe egyetlen jegy beírása

1

Védelmébe vette a KRÉTA-rendszert Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, szerinte a KRÉTA az állami, egyházi és magániskolák elvárásainak is képes megfelelni, az intézményeknek ugyanis „elemi érdeke, hogy az adminisztráció egyszerűbbé, átláthatóbbá, pontosabbá és felhasználóbarátabbá váljon”.

Forrás: Reviczky Zsolt

Az államtitkár Arató Gergely írásbeli kérdésére válaszolt – a DK-s képviselő azt szerette volna megtudni, „ki járt jól a KRÉTA-rendszer bevezetésével”. Rétvári Bence válaszából kiderül: az államtitkár szerint nincs komoly probléma a pedagógusok által sokat kritizált rendszerrel, példaként említi, hogy a rendszerben „meglévő komplex hiányzási és igazolási lehetőség biztosítja annak lehetőségét, hogy akár csak egy órára is be lehessen írni hiányzónak vagy későnek az egyes tanulókat, mind az osztályfőnök, mind pedig a szaktanár által. Nem igaz tehát, amit ezzel kapcsolatosan a sajtóban megjelent”.

hirdetés
hirdetés

„A KRÉTA rendszer zökkenőmentes bevezetése és használata érdekében – fenntartótól függetlenül - minden pedagógus és érdeklődő számára ingyenesen elérhető az akkreditált eleaming rendszerű pedagógus-továbbképzés. Ezt megtekintve Ön is meggyőződhet a széles körű felhasználási lehetőségekről. A rendszer fejlesztése érdekében a szakemberek folyamatosan tartják a kapcsolatot az iskolákkal” – magyarázta, kiemelve: a rendszerre és annak fejlesztésére az elmúlt években 1.731 millió forintot költöttek, „túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az oktatás szempontjából kiemelkedő projektről van szó”.

Az államtitkár hozzátette: a DK-s képviselő által használhatatlannak minősített rendszerben szeptember végéig több mint 835 ezer felhasználói és 107 ezer pedagógusi belépés történt, mindezek során 543 ezer naplózást és 518 ezer értékelést rögzítettek.

"A pedagógusok részére kifejlesztett mobil applikáció - pl. jegy beírására - pedig offline üzemmódban is használható. Ennek megfelelően vélhetően az Ön tájékozatlanságát mutatja,
mikor azt állítja kérdésében, hogy "az osztályzatok beírása percekbe telik", mivel a pedagógus mobil applikáció offline üzemmódjában ez néhány másodpercet vesz csak igénybe" - írta.

Tiltakoznak a pedagógusok, a szülők és a diákok az e-napló kötelező használata ellen

Idén kötelezővé tették az állami iskolák számára az elektronikus napló használatát, de a pedagógusok, a szülők és a diákok is ellenzik. Csak három hete indult el a 2018/2019-es tanév, máris a Facebookon szerveződnek a lassú és sok hibával működő e-napló használata ellen a pedagógusok, a szülők és a diákok - írja a 168 óra.

hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Szamoljunk

Csak egy gyors számolás:
Ha 107000 pedagógus lépett be, mert ennyi van?
Akkor egy pedagógusnak számoljunk 20 órát átlagban, akkor az 107000*20*4 óra szeptemberben, azaz 8 560 000 naplóbejegyzésnek kellene lennie! Ehelyett van 543 000??? Akkor tényleg jól megy, azaz, ha arányt számolok, akkor az érintett pedagógusok kb 7%-a írta be az óráit??? Azaz jelenleg 7%-os terhelés mellett megy a napló?

Új hozzászóláshirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X