szerző:
Eduline

Arcsérülései miatt kórházba kellett szállítani azt a 13 éves amerikai diákot, aki néhány napja verekedett össze egyik osztálytársával. Bár a verekedést többen végignézték, egyikük sem próbálta szétválasztani a két lányt, sőt újabb pofonokra és ütésekre biztatták őket. Az egyik általános iskolás mobiltelefonjával felvette a jelenetet, és azonnal feltöltötte a YouTube-ra.

A 13 éves Sierre Spencer azt állítja, osztálytársa folyamatosan zaklatja őt, ez már az ötödik verekedés volt ebben az évben. „Ha nem akarok belemenni egy újabb konfliktusba, azt mondják, hogy gyáva vagyok, félek tőlük” – mondta a lány a Komo4 riporterének.

A rendőrséget a diák édesanyja, Kenis Watson értesítette: azt szeretné, ha mindkét lányt felelősségre vonnák. Sierrát a pénteki verekedés után kórházba kellett szállítani, arca ugyanis több helyen feldagadt az ütésektől, orra pedig erősen vérzett, így hétfőn iskolába sem ment. Watson azt mondja, a lányát régóta bántják iskolatársait, így egy ideig ki is vette az intézményből, és otthon taníttatta. Hogyan zaklatják egymást a diákok a közösségi oldalakon? Összefoglalónkat itt olvashatod el.

A verekedést a diákok egyik osztálytársa mobiltelefonnal rögzítette, majd a felvételt feltöltötte a YouTube-ra. A videón jól látszik, hogy a két lányt többen körülállják, egyikőjük azt kiabálja, hogy „ez jó ütés volt, fájnia kellett”, egy másik pedig azt mondja, „ez aztán a kiütés, erről beszéltem”.

A Marysville-i oktatási hivatal vezetője azt mondja, a két diák ma már más-más osztályba jár, de az iskolán kívül még így is összetalálkozhatnak, ezzel pedig semmit nem lehet tenni. A verekedéshez „asszisztáló” diákokat mindenesetre már azonosították a tanárok, a videót pedig eltávolították a YouTube-ról.

eduline