szerző:
Eduline

„Jézus kiűzi belőled a poklot” feliratú pólója miatt küldtek ki az óráról egy amerikai diákot. Miután nem volt hajlandó átöltözni, az iskola igazgatója arra kérte, azonnal menjen haza.

Ramirez családja és a North Kirkwood iskola tanárai egy kétértelmű feliraton kaptak hajba. Bár a diák trikóján szereplő „Jesus…he scares the hell out of you” mondat azt jelenti, hogy "Jézus kiűzi belőled a poklot, a gonoszt", a tanárok szerint – az angol szlengben gyakran előforduló – pokol szó sértheti a többi diákot, írja a Daily Mail.

„Ilyen esetben meg kell kérnünk a diákot, hogy cserélje le a ruháját” – mondja Ginger Fletcher, az iskolakörzet egyik vezetője, aki szerint az intézmény falain kívül nincs gond a ruhadarabbal.


A 12 éves Mitchell Ramirez és szülei azonban nem értik, miért lenne sértő a pokol szó. "Ez nem szleng kifejezés. És ha nem szleng, akkor nem lehet gond a pólóval" – mondja Mitchell édesanyja. Amikor megtudta, hogy mi történt az iskolában, azt mondta a lányának, hogy vegye fel újra a trikót. „Azt mondtam neki a telefonban, hogy ha úgy érzi, hogy elítélik emiatt, akkor ne hagyja magát, vegye csak vissza. Olyan büszke vagy rá, hogy kiállt amellett, amiben hisz” – meséli.    

Egy hétéves brit kislányt azért zavartak haza az iskolából, mert nem megfelelő színárnyalatú volt a pólója. A lány osztályfőnöke levelével érkezett haza, amelyben az iskola tudatta a szülővel, hogy olívazöld póló az elvárás. A furcsa szabályról itt olvashatsz bővebben.

eduline