szerző:
Eduline

Egy friss jelentés azt javasolja: már az alsóban szoktassák a gyerekeket a webkettes tartalmakhoz.

A szakértők úgy vélik, hogy már az elemi oktatásba is érdemes lenne bevonni a közösségi médiát - a Twitterrel az élen. Az oly népszerű mikroblog mellett ugyanis a hagyományos blogok és a Wikipedia is megérett arra, hogy a nemzeti tanterv részét képezzék – áll a jövő hónapban megjelenő brit elemzésben.

 

Az oktatási miniszter, Ed Balls megbízásából, Sir Jim Rose által készített tanulmány javaslata értelmében a tárca megszüntetné a jelenlegi, 13 fő tantárgyat, és helyette hat „tanterületet” jelölne ki, melynek egyik részét a digitális média – beleértve a Twittert, a blogokat és a Wikipediat – képezné. Ennek oktatása nem menne a hagyományos tárgyak rovására, mely során a tanárok majdhogynem szabad kezet kapnának.

 

Születtek további javaslatok is, melyek szerint a számítógépek segítségével a gyerekeknek digitálisan is rögzíteniük kéne a tananyagot, amely lehetővé teszi, hogy saját kézírásukra támaszkodva megtanuljanak helyesen írni, és gépelni.

 

Sir Jim Rose, aki korábban az oktatási felügyelő szervezet, az Ofsted feje volt, felelős az elemzésért, mely az alsótagozatos általános iskolai oktatási rendszer új alapjait kívánja megteremteni. Elképzelései szerint a megfelelő módszerekkel a diákok képesek lesznek a történelmi eseményeket a megfelelő időrendbe állítani, megértik a fizikai egészség, valamint a jó közérzet fontosságát.