szerző:
Eduline

Az egészségtelen ételeket hivatott kiiktatni diákjai étkezéséből egy brit általános iskola legújabb rendelkezésével. A meglepett szülők nem hagyták szó nélkül a csokis fánkot mellőzni kénytelen gyerekeik sorsát.

Elkobozzák az egészségtelen ételeket az észak-londoni Barnetben található alsótagozatos Danegrove Általános iskolában. A lefoglalt cukorkák, csoki szeletek, cukros üdítők, és chipsek a tanári szobában kerülnek elhelyezésre. A finomságokat a nap végén vissza lehet igényelni, ám ez kizárólag csak szülői kérés esetén teljesíthető – áll a házirendben.

A szülők majdhogynem ledöbbentek az eljárás hallatán: „Ez egy általános iskola, mégsem vagyunk a Guantánamói-öbölben?!” Az egyik anyuka számára pedig egyenesen elképzelhetetlen, hogy a tanárok végigmasíroznak az uzsonnás táskákon csoki után nyomozva. „A kislányomnak a - szendvicse és az almája mellé kapott - kis doboz cukormázas csokigolyót ezentúl el kell dugnia, nem hiszem, hogy ez helyénvaló…” Az egyik apuka pedig egyenesen nevetségesnek nevezte az egész ügyet, szerinte a tanárok úgy viselkednek, amikor átvizsgálják a gyerekeket, mintha az Ebéd-Gestapo-nak dolgoznának.

Hívjátok azonnal az akciócsoportot!

Abban viszont mindenki egyetért, hogy ezt leszámítva, az iskola az egyik legjobb oktatási intézmény a környéken. Az iskolaigazgató, Deborah Metcalf, mielőtt bevezette a rendelkezést, levélben értesítette a szülőket a szigorú érkezési szabályokról. „Ez az egyik lehetséges módja annak, hogy együttműködjünk a szülőkkel gyermekeik helyes táplálkozása érdekében.”

2007-ben a wigani Standish szakközépiskolában tiltották meg a gyerekeknek, hogy ebédidőben elhagyják az intézmény területét, távol tartva őket a környező gyorséttermek kínálatától.