szerző:
Edupress

Az idén felsőoktatásba készülő diákok találnak majd számos hasznos információt és tippet a pénteken megjelenő Katapult 2009 című kiadványban. A kötethez először a ma nyíló Educatio kiállításon juthatnak hozzá az érdeklődők - tájékoztatta az Educatio Kht. az Edupress-t.

A Katapult Mentorprogram tájékoztató kiadványának első része a felvételi eljárás során előnyben részesítéssel igénybe vehető kedvezményekkel foglalkozik, a felvételi jelentkezés során nyújt gyakorlati segítséget. A második rész a Katapult Mentorprogramot mutatja be: ez a fejezet kifejezetten a szociálisan hátrányos helyzetűként felsőoktatásba felvételizőknek szól.A harmadik fejezet minden felvételiző számára nagyon hasznos: ez foglalkozik a felsőoktatásban a hallgatók által igénybe vehető juttatásokkal, ösztöndíjakkal, az államilag támogatott, illetve költségtérítéses képzéssel, a képzési formák közötti átjárhatósággal, a képzési hozzájárulással, a különféle mentességekkel.

©
Emellett a szerkesztők összegyűjtötték azoknak a szervezeteknek az elérhetőségeit, ahová a felsőoktatási intézményekben tanuló hallgatók fordulhatnak, ha bármilyen segítségre van szükségük.A Katapult 2009 péntektől megtalálható az Educatio kiállításon az ELTE Karrierközpont standján megjelenő Katapult Mentorprogram munkatársainál, valamint a későbbiekben az egyetemek, főiskolák nyílt napjain, a középiskolákban, a könyvtárakban, és elektronikus formában letölthető a Katapult Mentorprogram honlapjáról.

(www.edupress.hu)