szerző:
Edupress

Az Eszterházy Károly Főiskolán (EKF) átadták a Hotel Estella elnevezésű tanszállót. A B épület V. és VI. emeletén a mintegy kétezer négyzetméternyi területen 18 egyágyas szobát - ebből egy a mozgáskorlátozottak számára speciális kialakítású - és két apartmant alakítottak ki. Ezekhez kapcsolódik két rendezvényterem, teakonyha, reggeliző helyiség, valamint kiszolgáló helyiségek és raktárak.

A tanszálló - amellett, hogy az EKF hazai és külföldi oktatói mobilitáshoz biztosít jó minőségű, korszerű lakhatási feltételeket, kitűnő gyakorlati terepet jelent az idegenforgalmi képzésben részt vevő hallgatók számára, akik ott életszerű helyzetekben hasznosíthatják elméleti tudásukat.

A 180 millió forintos minisztériumi támogatás kétharmadát a szálló kialakítására, a fennmaradó részt pedig az épületben szükségszerűvé vált egyéb generális gépészeti felújítására fordították.

A hotel neve egyrészt csillagot (stella) jelent - utalva ezzel a létesítmény színvonalára -, a név eleji "e" betű pedig Eszterházyt, de egyben Egert is jelenti.

Az ünnepségen Dr. Manherz Károly államtitkár kiemelte az intézmény észak-magyarországi régióban betöltött jelentős szerepét és azt a flexibilitást, amellyel az intézmény infrastruktúrájával és képzési rendszerével folyamatosan alkalmazkodni képes a felsőoktatási intézményekkel szembeni újabb- és újabb elvárásokhoz és piaci igényekhez.

Az ünnepi beszédeket követően dr. Hauser Zoltán köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek az újabb sikeres projekt megvalósulásában, majd Rajz és vizuális kommunikáció szakos hallhatóknak adott át ösztöndíjat, akik válogatott és zsűrizett munkái a szálloda tereinek esztétikai színvonalát hivatottak emelni.

Az átadás zárásaként dr. Dolhai Lajos, a Hittudományi Főiskola rektora megáldotta az új létesítményt, majd annak házigazdai posztját jelkésesen átvette dr. Kovács Tibor, a Turizmus Tanszék vezetője. A Hotel Estella januárban próba-üzemmódban, majd februártól élesben várja a vendégeket.

A B épület V. és VI. emeletén a mintegy 2000 négyzetméternyi területen 18 egy ágyas szobát - ebből egy a mozgáskorlátozottak számára speciális kialakítású - és két apartmant alakítottak ki. Ezekhez kapcsolódik két rendezvényterem, melyekből az egyik a dolgozói, úgynevezett Eszterházy klubnak ad helyet, másik pedig a szálló éttermeként üzemel majd. Szintén itt alakították ki a teakonyhát, a reggeliző helyiséget, valamint a kiszolgáló helyiségeket és raktárakat. A belső munkálatok magában foglalták az épületben található több terem világításának korszerűsítését, bizonyos helyiségek klimatizálását is.

(www.edupress.hu)