szerző:
Edupress

Százhalombattán rendezik meg az első Ökológia, Regionalitás, Vidékfejlesztés Nemzetközi Nyári Egyetemet és Workshopot augusztus 11. és 14. között, hogy lehetőséget teremtsenek a tapasztalatcserére a területen tevékenykedő kutatók, szakemberek számára.

Az Ökobatta Fenntartható Fejlődésért Alapítvány a kezdeményezéssel egy évente megrendezendő nyári egyetemet indít el. Idén Százhalombatta városa biztosítja a helyszínt, mely a tudományos ülések és szabadidős programok megrendezésére egyaránt alkalmas. 

A rendezvény célja, hogy fórumot teremtsen az önkormányzatok vezető szakértőinek, a civil szervezetek munkatársainak, és biztosítsa a környezetvédelem területén dolgozó szakemberek, önkormányzatok, a városok vonzáskörzetében működő vállalatok és gazdasági szervezetek szakembereinek tapasztalatcseréjét.A programok és az előadások kivonatai már megtalálhatók a honlapon. A négynapos rendezvény ideje alatt pedig számos szakértői előadás tárgyalja a környezetvédelem különböző témaköreit a klímaváltozás kihívásaitól, a mezőgazdasági szerkezetátalakításon keresztül a környezettudatos környezettervezésig. 

Az előadók között számos neves kutató neve megtalálható, többek között a Magyar Tudományos Akadémia, a MOL Nyrt. tagjai, a felsőoktatási intézmények közül a Pannon Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Szent István Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Nyugat-magyarországi Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem és a Széchenyi István Egyetem oktatói.A program utolsó napján, augusztus 14-én a MOL Nyrt. Dunai Finomítójában tesznek látogatást a konferencia résztvevői, majd este, 19 órától a Sommerfest Nemzetközi Folklórfesztivál Nyitógáláját tekinthetik meg. A konferenciát a százhalombattai Matrica Múzeumban (Gesztenyés út 1-3.) rendezik meg.A hallgatók és a PhD-hallgatók számára a részvétel ingyenes.

www.edupress.hu