szerző:
Eduline

Szeptemberben kezditek az egyetemet? Fontos, hogy tudjátok: az elsőéves hallgatók még nem kaphatnak tanulmányi ösztöndíjat. Ne aggódjatok, azért van néhány lehetőség így is. Következő cikksorozatunkban ezeket az ösztöndíjakat gyűjtjük össze.

©

Ha ti is idén kezditek az egyetemet, akkor fontos tudnotok, hogy a tanulmányi ösztöndíj a tanulmányi átlag függvénye, ezért legkorábban a második félévtől számíthattok ilyen juttatásra. Azonban más ösztöndíjakra elsőévesként is pályázhattok, ilyen az iskolakedő alaptámogatás is.

Kik igényelhetik?

Az alaptámogatást a tanulmányok kezdő szakaszában kaphatják az állami ösztöndíjas, nappali képzésen tanulók.

Mitől függ az összege?

Mértéke alapképzéseen a hallgatói normatíva 50 százaléka (kb. 60 ezer forint), mesterképzés esetében pedig a 75 százaléka (kb. 90 ezer forint). Az egyetem, főiskola által kiírt pályázat útján lehet részesülni benne.

Így kaphattok akár havi 125 ezer forintot: ösztöndíj tanárszakosoknak

Szeptemberben kezditek az egyetemet? Fontos, hogy tudjátok: az elsőéves hallgatók még nem kaphatnak tanulmányi ösztöndíjat. Ne aggódjatok, azért van néhány lehetőség így is. Következő cikksorozatunkban ezeket az ösztöndíjakat gyűjtjük össze. Ha ti is idén kezditek az egyetemet, akkor fontos tudnotok, hogy a tanulmányi ösztöndíj a tanulmányi átlag függvénye, ezért legkorábban a második félévtől számíthattok ilyen juttatásra.