szerző:
Eduline

Szeptember 22-ig lehet pályázni a "magyar sportcsillagok" ösztöndíjra, a nyertes egyetemisták, főiskolások akár havi 240 ezer forintot is kaphatnak.

©

A kormány.hu oldalon közzétett tájékoztató alapján a magyar sportcsillagok ösztöndíjra azok pályázhatnak, akik felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek, olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportolnak, és olimpiai/paralimpiai versenyszámban éremesélyesek Európa-bajnokságon, világbajnokságon vagy olimpián, paralimpián.

Az ösztöndíjprogramban való részvételre az alábbiakban meghatározott időtartamon belül van lehetőség: legfeljebb az első felsőfokú végzettség – alapfokozatnak vagy az osztatlan képzésben szervezett mesterfokozatnak – megszerzésére irányuló tanulmányok megkezdésétől annak befejezéséig, illetve a hallgatói jogviszony megszűnéséig, de legkésőbb az ösztöndíjas 35. életévének betöltését követő hónap első napjáig.

Az ösztöndíj havi összege 120 és 240 ezer forint között mozog. A "legkisebb" - de a kiemelkedő tanulmányi és tudományos teljesítményért járó nemzeti felsőoktatási ösztöndíj, régi nevén köztársasági ösztöndíjnál még így 80 ezer forinttal magasabb összegű - támogatást azok kapják, akik Európa-bajnokságon éremesélyesek, míg a legmagasabb, havi 240 ezer forintos ösztöndíjat az olimpián vagy paralimpián már érmet szerzett egyetemisták kapják.

További részleteket az ösztöndíj kiírásában találtok, pályázni szeptember 22-ig lehet.

Így kaphattok akár 375 ezer forintos ösztöndíjat félévente: íme, a részletek

A Klebelsberg Központ az idei tanévben is meghirdette a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Programot, amelyre idén először a gyógypedagógus-képzésben részt vevők is jelentkezhetnek. A sikeres pályázók félévente 125 ezer és 375 ezer forint közötti összeget nyerhetnek el.