szerző:
Eduline

Múlt heti cikkünk után sokan megírtátok nekünk, szerintetek melyek az ország legszebb egyetemi épületei. Kapott szavazatot a Műegyetem, a Pázmány piliscsabai campusa és a Corvinus is.

Cikksorozatunk első részében megmutattuk, szerintünk hol lehet rátalálni az ország legszebb egyetemi épületeire - és arra kértünk titeket, írjátok meg nekünk, szerintetek melyik a legszebb egyetem.

A Műegyetem

Nem csodálkoztunk, amikor megérkezett az első olvasói szavazat a Műegyetem campusára. Pontosabban a campus egyik legszebb részére. "Amikor a Műegyetemnél járok, ha tehetem, a K-épület felé megyek, valahol ott van az a jellegzetes árkádos rész" - írja olvasónk.

A Corvinus

Legnagyobb meglepetésünkre olvasónk nem az egykori fővámpalotát, hanem a Corvinus újabb épületét tartja a legszebbnek. "Nem csak egy kétszáz éves épület lehet szép. Levegős, nagy a tér, sok az üvegfelület, összességében nagyon mutatós" - írja olvasónk.

©

A Pázmány piliscsabai campusa

Szintén újabb épületegyüttes (legalábbis vannak közük egészen új épületek is), de egészen más stílusú, mint a Corvinusé. A piliscsabai campus sok-sok épülete közül talán a legtöbbeknek a Stephaneum ugrik be először. "A világon az egyik legszebb" - írja olvasónk.

©