szerző:
Eduline

Hamarosan mindenhol elkezdődik a beiratkozási időszak, ezzel együtt nagyon sok lehetőség és kedvezmény is vár rátok. Ilyen lehetőség a kedvezményes vagy teljesen ingyenes könyvtári beiratkozás is. Összeszedtük, hogy mikor lehet beiratkozni a nagyobb könyvtárakba, és mennyiért.

©

Az ELTE BTK-n például minden őszi szemeszter elején tartanak könyvtári hetet, a kitelepült könyvtárakba ingyen vagy kedvezményesen lehet beiratkozni. Ilyenkor a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárba is kedvezménnyel iratkozhatnak be a hallgatók. Az idei könyvtár nap 2017. szeptember 12-én 10 órától lesz a Trefort-kertben.

A BME-hallgatóknak a könyvtári beiratkozáshoz a diákigazolvány, a hallgatói jogviszony igazolás, illetve a Neptun alapján a tájékoztató munkatársak által kiállított (könyvtár, földszint 1.) elismervény, doktoranduszok esetén a beiratkozáshoz tanszéki garancialevél szükséges. A könyvtár éves díjszabását itt találjátok.

©

A Budapesti Corvinus Egyetemen a beiratkozás félév elején (szeptemberben vagy februárban) történik, személyi igazolvány és 1000 forint kell ahhoz, hogy a teljes tanulmányi időre szóló olvasójegyet megkapjátok. 

Az egyetemi könyvtárak általában 1000-2000 forint éves díjat kérnek a hallgatóktól, viszont a már említett Szabó Ervin könyvtárba is érdemes beiratkozni: bár drágább, a nagy kínálat miatt megéri, és nem csak elsőéveseknek.

Gondoltad volna? Egyre népszerűbbek a könyvtárak

Igen, Magyarországon. Miközben a kölcsönzések száma évről évre lassan, de biztosan csökken, egyre többen iratkoznak be Magyarországon könyvtárakba - írja a Magyar Nemzet. A látszólagos ellentmondás abból fakad, hogy a könyvtárak az utóbbi évtizedekben átalakultak, és ma már többek, mint egyszerű könyvlerakatok, ahonnan olvasnivalót lehet hazavinni.