szerző:
Eduline

Sok mindent be kell pakolnotok, ha most kezditek az egyetemet, főiskolát, és kollégiumba fogtok költözni. Lesz-e elég áramforrás, sötétítő vagy elég evőeszköz? Összegyűjtöttünk tíz olyan dolgot, amit mindenképp vigyetek magatokkal, ha koliba költöztök.

©

1. Hosszabbító, elosztó

Az egyik legfontosabb. Mi van, ha nincs az ágy mellett konnektor, vagy ha csak egy van a szobában. Telefont és laptopot tölteni kell valahol.

2. Füldugó

Nem lehet eléggé elővigyázatos az ember. Ki tudja, nem horkol-e az új lakótárs, nem hallgatja el maximális hangerőn a zenét a szomszéd, vagy nem magas sarkúban takarít-e reggelente a felettetek lakó. Mindenre gondolni kell.

3. Papucs

Ha közös zuhanyzót használtok, vagy a folyosó végére kell elmennetek minden este a fürdés miatt, akkor elengedhetetlen egy gumipapucs.

4. Evőeszköz

Arra is kell gondolni, mi van, ha nincs elég evőeszköz a közös konyhában vagy van, de mindig koszos. Legyen egy saját szettetek, ami mindig kéznél van.

5. Gyógyszeres doboz

Megfázás, átmulatott este és allergia. Mindenre készüljetek fel, ne feledjétek a lázmérőt sem berakni.

©

6. Mappák

A sok egyetemi jegyzetet még azelőtt el kell pakolni, mielőtt elvesze, összekeveredne vagy véletlen valaki leborítaná borral.

7. Fogasok, vállfák

Ha sok ruhával érkeztek, mindig hasznát vehetitek.

8. Asztali lámpa

Ha van kedvenc asztali lámpátok, akkor ne felejtsétek el azt is becsomagolni. Ha nem szeretnétek zavarni a szobatársatokat az esti tanulással vagy olvasással, akkor kényelmesebb, ha visztek magatokkal egy mozgatható, csíptethető kislámpát is.

9. Fülhallgató

Hasonló funkciója lehet, mint a füldugónak, és persze a lakótársakra is gondolnotok kell. Ha szerettek este filmet vagy sorozatot nézni, de a másik már aludna, akkor mindenképpen legyen nálatok egy füles.

10. Mirkózható edények

Minden kollégista tudja: a mikróban melegedik az otthonról hozott pörkölt, az ABC-ben vásárolt készétel és az esti tea is. Persze mindehhez kell egy műanyag edénykészlet is. Nem foglalnak sok helyet, de életet menthetnek.

Rossz hír a felvételizőknek: ezek a kollégiumok már most beteltek

Már most beteltek a budapesti magánkollégiumok. A honlapon azt írják jelentkezni azonban érdemes, mert elképzelhető, hogy iskolakezdésig történik visszamondás. Ahogyan arról már korábban írtunk, alternatív lehetőség lehet az albérlet vagy egyetemi kollégiumok mellett a magánkollégium. Akik még nem döntöttek vagy nem jelentkeztek sehova, egy rossz hírrel kell szembesülniük, ugyanis ezek a budapesti magánkollégiumok mind beteltek már.