szerző:
Eduline

Ha passziváltattátok a féléveteket, akkor is érvényes a diákigazolványotok? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

©

Idén nem aktiváltattam a félévemet az egyetemen. Én is kaphatok diákigazolványt, illetve érvényesítetthetem erre a félévre is?

Aki halasztó (passzív), az rendelkezik hallgatói jogviszonnyal, de – aktív hallgatói jogviszonyt igazoló – matricára nem jogosult, ezért nem tud diákigazolványt igényelni, illetve érvényesíteni - ezt az infót több egyetem honlapján is meg lehet találni.

Ha már van diákigazolványotok, abban az esetben matricát nem fogtok rá kapni, ezért csak az aktuálisan rajta lévő matrica fog számítani, és annak lejártával már nem lesz érvényes diákigazolványotok. Tehát október utolsó napjával lejár a diákigazolványotok.

Egyetemisták figyelem! Így igényelhettek diákigazolványt, mutatjuk a fontos lépéseket

Elkezdődött a félév, de még nincs diákigazolványotok? Így igényelhettek egyetemi és főiskolai diákigazolványt négy egyszerű lépésben. 1. lépés: Ha diákigazolványt szeretnétek igényelni, akkor első utatoknak az okmányirodában/kormányablakban visz majd, ahol a NEK adatlapotok igénylését kezdeményezik. Ehhez szükségetek lesz a személyigazolványotokra és a és lakcímkártyátokra is.