szerző:
MTI

Csaknem 492 ezren tanultak állami ösztöndíjas formában az elmúlt három évben a magyar felsőoktatásban - írja az Oktatási Hivataltól származó adatokra hivatkozva a Magyar Hírlap csütörtökön.

©

Több mint 307 ezren voltak az alapképzésben tanuló hallgatók. A mesterképzésben több mint 84 ezren voltak az államilag finanszírozott diákok, az osztatlan képzésnél ez a szám mintegy 60 ezer volt. Doktori képzésen 11 ezer 303 hallgató tanult az elmúlt három évben állami ösztöndíjas formában.

Ugyanebben az időszakban az önköltséges hallgatók száma több mint 348 ezer volt, 195 ezer 601-en tanultak alapképzésben, 24 ezer 472-en mesterképzésben, 11 ezer 034-en doktori képzésen. A lap emlékeztet arra, hogy csütörtökön éjfélkor lejár a jelentkezési határidő a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre.

A 2018-as felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

Felvételizők, figyelem! Ilyenek lesznek a központi ponthatárok 2018-ban

December 22-én elindult a 2018-as felvételi, negyvenegy alap- és osztatlan szakon pedig ismét előzetes ponthatárokat húztak meg. Gazdálkodási és menedzsment, nemzetközi tanulmányok, kommunikáció és médiatudomány, általános orvosi - többek között ilyen szakokon állapítottak meg előzetes ponthatárokat.

Felvételi jelentkezés lépésről lépésre - 2018

Online képzés célja: Az Eduline online videós felvételi tájékoztatója végigvezet a 2018-as felsőoktatási felvételi minden fontosabb lépésén a szakválasztástól a ponthatárhúzásig. Segítünk, hogy ne vessz el a jogszabályok útvesztőjében és ne veszíts értékes pluszpontokat a felvételi során. | | Kiemelt képzések , Tanulástámogatás