szerző:
Eduline

Az első ösztöndíj még odébb van, és a diákhitelre is várni kell még? Akkor sincs minden veszve, ha pár ezer forintból kell gazdálkodnotok - Campus Life sorozatunkban megmutatjuk nektek, hol érdemes enni, kávézni, fénymásolni, vásárolni. 4. rész: Budapest legjobb hamburgerei nyomában.

Kandalló

A Kandalló a burgerezők között nem számít drága helynek, de persze egyetemisták számára aligha lesz mindennap látogatott étterem. Ha viszont randira készülsz, vagy ünnepelnétek valamit a haverokkal, remek hely. A fincsi burgerek mellett ehettek még grillezett húsokat és szendvicseket is, ezeket pedig sörrel öblíthetitek le.

Hol, mennyiért?

Kandalló Kézműves Pub

1073 Budapest, Kertész utca 38.

Árak:

Classic hamburger (körettel): 1890 forint

Zing

Talán nem is kellene ajánlanunk, mert a Zing hamburgereinek amúgy is komoly rajongótáboruk van - mégis belevesszük ebbe a listába, méghozzá azért, mert a Zing Facebook-oldala szerint december közepéig a lágymányosi campusoknál is lehet hamburgert venni.

©

A mi kedvencünk a chili burger, chiliszósszal és jalapenóval, na meg az elmaradhatatlan hagymakarikával. Nem éppen egy randis kaja, de két előadás között szuper.

Hol, mennyiért?

Zing Burger

A bázis: 1068 Budapest, Király utca 60. és 1024 Budapest, Margit körút 105.

Árak: basic burger 1050 Ft, street burger 1150 Ft, BBQ burger 1390 Ft, full extra burger 1450 Ft, chili burger 1290 Ft

Vegan Love

Ha nem esztek húst, sőt egyáltalán nem fogyasztotok állati eredetű ételeket, akkor is tudtok már hamburgerezni. A Bartók Béla úti Vegan Love-ban többféle burgert és hotdogot is kínálnak, és az összes összetevő növényi alapanyagokból készült. Ennek ellenére - vagy épp ezért? - meglepően finomak.

Hol, mennyiért?

Vegan Love

1114 Budapest, Bartók Béla út 9.

Árak:

BBQ tofu steak burger: 1490 forint

Mexikói hotdog: 1590 forint

Marika néni kávézója

Ezt a helyet nem azért ajánljuk, mert itt készül a világ legjobb hamburgere, hanem a bucikba sütött szeretet miatt. Marika néni lassan legendás a Semmelweisre járó orvostanhallgatók körében, aki évek rutinjával tökéletesítette a hamburgerek választékát. A buci nem helyben készül, ennek köszönhetően kicsit büfékocsis jellege van a szendvicseknek, de a választható mértek az aprócskától az óriásiig (van torta nagyságú!), a klasszikus ízektől a hawaiin és a chilisen át a banános hamburgerig mindent megtalálsz.

Hol, mennyiért?

Marika néni kávézója

1094 Budapest, Angyal utca 28.

Árak:

Classic hamburger (körettel): 1100 forint