szerző:
Eduline

A kormány több mint 4 milliárd forintot biztosított a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE), Ludovika campusban történő elhelyezésének újabb beruházásaira - az erről szóló határozat a Magyar Közlönyben jelent meg - írja a Napi.hu.

©

A Napi.hu azt írja, a határozatban szereplő 4,2 milliárd forint három tételből áll össze. A campus parkjában kialakítandó tornapálya, valamint a vívócsarnok eredeti állapotában történő helyreállítása 1,4 milliárd forintot igényel.

Előkészítik a katasztrófavédelmi oktató központ kialakítását, erre 1 milliárdot irányoz elő a határozat. A honvéd tisztképző központ előkészítésére pedig 1,8 milliárd forint fordítható.

Korábbi közlés szerint a kormány 2015 és 2018 között mintegy 38 milliárd forintot fordít az NKE Ludovika campusának fejlesztésére.

Irigységen alapuló félrevezetés - erről beszélt a közszolgálati egyetem rektora

"Tudatos, irigységen alapuló félrevezetésnek" tartja azt az állítást, hogy a kormány csak ezt az egy egyetemet támogatja - mondta Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora a Magyar Hírlapnak. A rektor az NKE több mint 40 milliárdos beruházásával kapcsolatos "irigységspirálról" elmondta, hogy a jogelőd intézményeket, területeket 25-30 éven át nem fejlesztették, a körülmények messze elmaradtak más egyetemekétől.