szerző:
Eduline

Menekültnek adta ki magát, így csalt ki több mint 250 ezer fontot, azaz körülbelül 90 millió forintot egy...

Swansea University: a csaló hallgató elérte, hogy a tanulmányait is finanszírozzák
©

Menekültnek adta ki magát, így csalt ki több mint 250 ezer fontot, azaz körülbelül 90 millió forintot egy PhD-hallgató a brit államtól. Mohammed Al-Sulaiti Katarból érkezett Nagy-Britanniába, és különböző trükkökkel számos hivatalnokot megtévesztett – számolt be a Daily Mail.

A jelenleg Dél-Walesben élő diák 2005-ben érkezett az országba családjával együtt, és azt állította, hogy nincs se vagyonuk, se készpénzük, menedékjogot kérnek. Erre a mesére alapozva vettek fel különféle állami támogatásokat és segélyeket az elmúlt hét évben. Az állam fizette a lakbérüket, a számláikat, és hetente 400 font költőpénzt is adott nekik.

Egy egészségügyi cég még az egyetemista orvosi tanulmányait is évekig finanszírozta a Swansea Universityn. A férfit - akiről kiderült, hogy több bankszámlán tart nagyobb összegeket, és számos cégben van részesedése - csalás vádjával tartóztatták le, kétéves börtönbüntetésre számíthat. Nyolcmillió ember bankkártyájáról lopott adatokat egy 23 éves diák – összefoglalónkat itt olvashatod.