szerző:
Eduline

Nem hiszitek el a tanulmányi osztályról keringő pletykákat, nem készültök B-tervvel a tárgyfelvételre, és folyamatosan halogatjátok a szakdogaírást. Ezt a tíz hibát (majdnem) minden egyetemista elköveti.

Könnyelműen legyintetek, amikor halljátok, hogy a statisztika vagy a római jog nehéz tantárgy. A harmadik tárgyfelvételnél már belátjátok, hogy a többieknek igazuk volt.

Legalább egyszer teljesen leégtek a hónap felénél, így vajas kenyéren kell élnetek a következő havi zsebpénz vagy ösztöndíj megérkezéséig.

Azt hiszitek, az idős, szórakozott profnál simán puskázhattok. Később már arra gyanakodtok, hogy a sokdioptriás szemüvegével átlát mindenen...

Elfelejtitek, hogy ki kellene jelentkezni a könyvtári gépről. A büntetésetek jó pár ciki Facebook-bejegyzés lesz.

Szünetben akartok valamit elintézni a TO-n. Micsoda naivitás! Hat kérdés, amitől minden egyetemista falra mászik.

Azt hiszitek, elég improvizálni a tantárgyfelvételnél. Öröm az ürömben, hogy soha többé nem álltok neki legalább kétféle terv nélkül.

Minden évben ugyanakkor van a vizsgaidőszak, mégis későn kezditek el keresni a szakirodalmakat. És persze a könyvtárból már rég kikölcsönözték a kiadványokat.

Nem tudjátok tartani a szátokat, és összeszólalkoztok egy tanárral. Aztán azt hiszitek, nem lesz belőle probléma, hiszen több órát nem tart nektek - csak nehogy ő legyen a diplomavédésnél a bizottsági elnök...

Halogatjátok a szakdolgozat elkészítését, hiszen még van négy hónapotok. Aztán azért, mert még van két hónapotok. Végül azért, mert még bő három hetetek van...

Kiszámoltátok, mikor kell nyelvizsgáznotok ahhoz, hogy a diplomaosztóra már meglegyen a papír. Aztán hetekig azon stresszeltek, hogy meglegyen a vizsga. Nem lett volna jobb előző nyáron letudni? Tíz hiba, amit minden álláskereső elkövet.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!