szerző:
Eduline

Professzor lett Mocsai Lajosból, miután Balog Zoltán javaslatára Áder János kinevezte őt. A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság idén nem támogatta a kézilabda-vezető kinevezését a díszdoktori címre, mégis kinevezték őt.

©

Augusztus 10-től fogva hivatalosan is professzornak nevezheti magát Mocsai Lajos kézilabdaedző, a Testnevelési Egyetem rektora, miután a köztársasági elnök egyetemi tanárrá nevezte ki a doktori címmel sem rendelkező sportvezetőt - írta a Népszabadság a Magyar Közlönyre hivatkozva. Mocsai kinevezését Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter javasolta.

A lap szerint ez megerősíti azt a vélekedést, hogy Mocsainak azért volt szüksége Debrecenben a díszdoktori kinevezésére, hogy ez pluszpontként számíthasson be a professzorrá avatásánál. A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság ugyanis idén nem támogatta a kézilabdás kinevezését (legalábbis a Népszabadság úgy tudja, hogy Mocsait takarta az E3137 kódszámú pályázat, amelyben kutatási területnek a sportot jelölték meg).

A Debreceni Egyetem professzorai körében a hírek szerint felháborodást keltett a díszdoktori cím, mert tudományos munkássága alapján ez nem illette meg Mocsait. Erről bővebben itt olvashatsz.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!