szerző:
Eduline

Nem tették boldoggá az Oxford vezetőit az év első öt hónapjában közzétett felsőoktatási rangsorok, a listák alapján...

Változások a Complete University Guide tavalyi listájához képest
©

Nem tették boldoggá az Oxford vezetőit az év első öt hónapjában közzétett felsőoktatási rangsorok, a listák alapján úgy tűnik, az elitegyetem nem tudja tartani korábbi vezető helyét. Szakértők szerint a válság miatt egyre kevesebb oxfordi végzett tud elhelyezkedni, ez pedig rontotta az egyetem statisztikáit – adta hírül a Daily Mail.

A 116 brit felsőoktatási intézményt rangsoroló The Complete University Guide legfrissebb listáján nemcsak a Cambridge, hanem a London School of Economics and Political Science is megelőzte a harmadik helyre visszaszoruló Oxfordot. A listáról itt olvashatsz bővebben.

A Cambridge a különböző karokon oktatott 46 szakból 30-ból ért el első helyezést a brit egyetemek versenyében, míg az Oxford a 32 szak közül 12 esetben került a vezető helyre. Az eredményen az sem javított, hogy tavaly a végzős oxfordosok 91, a cambridge-es hallgatóknak viszont csak 87 százaléka kapott legalább „jó” minősítésű diplomát.

„A válság érzékenyen érintette azoknak a munkaadóknak a többségét, akik eddig előszeretettel alkalmaztak egykori oxfordos hallgatókat. A tapasztalat azt mutatja, hogy a többi egyetem valamivel jobban alkalmazkodott a változó munkaerőpiachoz” – mondta Bernard Kingston, a The Complete University Guide listájának egyik szerzője. Jelentősen átrendeződhetnek az erőviszonyok a felsőoktatásban – összefoglalónkat itt olvashatod.