szerző:
Eduline

Három év után jövőre újra Velencén rendezik az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját (EFOTT): ez lesz a 40. fesztivál. 2015. július 14. és 19. között a Velencei-tó partján az EFOTT házigazdája az Óbudai Egyetem lesz.

Ilyen volt a 2012-es EFOTT Velencén
©

"Visszatérünk Velencére, ahol 2012-ben volt már EFOTT. Az üdülőterület remek természeti adottságokkal rendelkezik, kiránduló célpontnak kiváló, de az egyéni-, a csapat- és extrémsportok szerelmesei is találnak programot maguknak. Minden adott ahhoz, hogy az esti koncerteket széles spektrumú nappali programkínálattal egészítsük ki" - idézte Maszlavér Gábor fesztiváligazgatót a szervezők által az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény. Így lehet elszúrni a következő heteket: tíz tiltott dolog decemberben.

Mint elmondta, a fesztiválozók kérdőíves megkérdezése alapján kiderült, hogy kedvelik, ha az EFOTT tóparti helyszínen zajlik. "Velence előnye az is, hogy mind tömegközlekedéssel, mind autóval könnyen megközelíthető. Máskor szinte mindig nulláról indítjuk a szervezési feladatokat, de mivel Velencén három éve táboroztunk le utoljára, még frissek a tapasztalatok, amelyeket átültethetünk a 2015-ös EFOTT-ba" - tette hozzá Maszlavér Gábor.

Az idei miskolctapolcai EFOTT 91 ezer látogatót vonzott, a 2012-es velencei fesztiválon 86 ezer résztvevő volt. 2013-ban Zánkán tartották az EFOTT-ot, Magyarország legnagyobb hallgatói buliját, amelyet 1976 óta rendeznek meg. Az első a Pécs melletti Abaligeten volt, az elmúlt években Debrecenben, Dunaújvárosban, Baján, Orfűn és Szolnokon is volt már fesztivál.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!