szerző:
Eduline

Úgy tűnik, egymásra kontráznak a brit egyetemek: a legjobban teljesítő hallgatóknak laptopot és milliós ösztöndíjat...

Úgy tűnik, egymásra kontráznak a brit egyetemek: a legjobban teljesítő hallgatóknak laptopot és milliós ösztöndíjat ígérnek, a legjobb átlagot elérő diákok pedig ingyen léphetnek be az egyetemi sportklubokba. Az intézmények azért találták ki ezeket a kedvezményeket, mert félnek attól, hogy a drasztikus tandíjemelés miatt idén kevesebb diák jelentkezik hozzájuk, mint a korábbi években – adta hírül a Daily Mail. Tömegesen hagyják ott a diákok az egyetemeket – összefoglalónkat itt olvashatod.

University of Birmingham: a tandíj több mint felét visszakapják az évfolyamelsők
©

Hogy még csábítóbb legyen az ajánlat, az ígéret szerint a támogatást készpénzben adják majd át az arra érdemes hallgatóknak. A kimutatások szerint eddig összesen hatvan, többnyire a felsőoktatási ranglisták közepén és végén szereplő brit egyetem hirdetett meg hasonló ösztöndíjat, hogy minél több élvonalbeli diákot csábítson az intézménybe.

A University of Birmingham például az évi 3 millió forintos tandíj mellett több mint másfél millió forintos ösztöndíjat kínál a legkiválóbban teljesítő matematika, kémia és informatika szakos hallgatóknak. A nyugat-londoni Brunel University pedig a tandíj harmadát, vagyis körülbelül egymillió forintot fizet vissza az évfolyamelsőknek. A milliós brit tandíjakról itt olvashattok.