szerző:
Eduline

Kínos témáról kell dolgozatot írnia a New York University hallgatóinak az egyik szemináriumon: az oktató azt kéri...

New York University
©

Kínos témáról kell dolgozatot írnia a New York University hallgatóinak az egyik szemináriumon: az oktató azt kéri tőlük, tervezzék meg, milyen módszerrel indítanának támadást az USA ellen – írja a Huffington Post.

A hallgatóknak tíz-tizenöt mondatban kell összefoglalniuk az akciót, azt is részletezve, hogy milyen utóhatásai lennének a támadásnak. A leírás szerint a terrorista csoport kiválasztása után a célt, az eszközöket és a taktikát is részletesen ki kell dolgozni.

A Nemzetközi terrorizmus című mesterkurzus oktatója, Marie-Helen Maras korábbi nyomozó azzal védekezett, hogy a feladat segít felkészülni a leendő nyomozóknak és újságíróknak egy esetleges terrortámadásra.

Az egyetem hivatalos állásfoglalása szerint a kurzust tévesen mutatta be a média. Úgy vélik, igen hasznos, hogy az amerikai hadseregnél szolgált oktató megosztja saját tapasztalatait a jövő szakembereivel, még akkor is, ha a terrorizmusról van szó. Titokzatos cyberhadsereg hekkelte meg a Harvard honlapját? Összefoglalónkat itt olvashatjátok.