szerző:
Eduline

Úgy érzitek, hogy a vizsgaidőszakkal együtt az energiátok is elszállt? Pedig most kezdődik az egyetem/főiskola kellemes része, a szorgalmi időszak. Így turbózhatjátok fel a tavaszt.

©

1. Csatlakozzatok valamelyik egyetemi szervezethez vagy önkéntes csoporthoz: ezzel nem csak segíthettek, de hasznosabbnak is érzitek majd magatokat. Új emberekkel találkozhattok, a tapasztalat pedig az önéletrajzban is jól mutat majd.

2. Járjatok kulturális és közösségi programokra, az egyetemen belül és kívül: múzeum, színház, sportverseny, közös ebéd egy étteremben. Öt könyv, amit mindenképpen el kell olvasnotok 2015-ben.

3. Ha csak tehetitek, aludjátok ki magatokat: ha jól és eleget alszotok, jobb kedvetek lesz, az alváshiány viszont stresszt okozhat.

4. Étkezzetek egészségesen. Az interneten - például az eduline-on, itt - rengeteg gyors, könnyen elkészíthető fogást találtok, ami sokkal finomabb és táplálóbb, mint a zacskós leves és a ketchupos tészta. Írjátok ki egy füzetbe a legjobbakat, és próbáljatok úgy vásárolni, hogy akkor is össze tudjatok dobni valamit, ha nincs időtök kirohanni a boltba.

5. Sportoljatok: ez oldja a stresszt, és a tanulás is jobban fog menni. Még jobb, ha valamelyik egyetemi csapathoz csatlakoztok.

6. Ha elkezdődtek az órák, írjátok fel a naptárba vagy egy táblázatba a határidőket - így könnyebben tudtok majd tervezni az időtökkel. Tíz dolog, amire az egyetem és a főiskola tanít meg.

7. Minden nap jelöljetek ki 1-2 órát, amikor tényleg pihentek: találkozzatok a barátaitokkal, nézzetek filmet, olvassatok, hallgassatok zenét. Így kisebb az esélye, hogy kimerültök.

8. Ne halogassátok a tanulást: sokkal jobb időben elvégezni a feladatokat, mint nézni, ahogy egymásra torlódnak. Ha nehezen kezdtek neki egy olvasmánynak, házi feladatnak vagy beadandónak, próbáljátok ki a közös tanulást. Hét dolog, amit csak a nagyvárosi egyetemisták érthetnek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!