szerző:
MTI

Több ezer hazai és külföldi állás, valamint szakmai gyakorlati lehetőség közül válogathatnak az álláskeresők szerdán és csütörtökön a 41. Műegyetemi Állásbörzén, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME).

©

A szervezők tájékoztatása szerint próbainterjúk, önéletrajz- és karrier-tanácsadás, pszichológiai és stílustanácsadás, idegen nyelvű programok, grafológiai elemzés, tréningek és előadások segítik a felvételi beszélgetések sikerét. A programokra a helyszínen és a rendezvény weboldalának Felkészülés az állásbörzére menüpontjában előzetesen is regisztrálhatnak az álláskeresők.

Az eseményen a kiállítók 28 százaléka kínál szakmai gyakornoki programokat a (nem csak BME-s) hallgatóknak, 36-36 százalékuk pedig kifejezetten frissdiplomás pályakezdőket, illetve már tapasztalattal rendelkező munkavállalókat keres.

Ezeket is nézd át

10 agyonhasznált kifejezés, amit kerülj, ha munkát akarsz

Kínos hibák az önéletrajzban: emiatt kerül a kukába a jelentkezésetek

Ilyen a tökéletes önéletrajz: hét tipp pályakezdőknek

A Műegyetemi Állásbörzén a mérnöki végzettség mellett többek között informatikai, pénzügyi, közgazdasági, logisztikai képzettséggel rendelkezőknek is számtalan lehetőséget kínálnak.

Kiss Gergő szervező közlése szerint a legnagyobb igény idén ősszel is a villamosmérnökökre van, de csaknem 70 munkaadó ajánl állást gépészmérnököknek és informatikai végzettséggel rendelkezőknek is. Több mint 50 cég kínál pozíciókat közgazdasági, 40 pedig pénzügyi területen. Műszaki menedzsert 47 vállalat keres, mechatronikai végzettséggel 42 cég ajánlatai közül lehet válogatni. Kínálnak továbbá logisztikai, közlekedésmérnöki és vegyészmérnöki végzettségűeknek állást, és a kevésbé keresett bölcsész, természettudományi és jogi végzettségűeknek is mintegy 20-20 cég hirdetett meg nyitott pozíciókat. Az építő- és építészmérnökök 14-13 munkáltató ajánlatai közül válogathatnak, 33 kiállító pedig olyan pozíciókat is hirdet, amelyek betöltéséhez nem szükséges szakképzettség.