szerző:
Eduline

Harry Potter, a Lost és a Facebook - ilyen kurzusok is megtalálhatóak az egyetemek kurzuskínálatában.

Digitális és közösségi média

Ma már nem telik el nap, hogy ne facebookozna az ember, ám ebből diplomát szerezni? Pedig a Leeds Trinity Egyetem hirdet ilyen szakot. A kurzus alatt a hallgatók a közösségi média jelentőségét és pszichológiai, filozófiai hatásait kutatják, valamint 12 hetes gyakornoki munkát végeznek a Facebooknál vagy a Twitternél.

Harry Potter-kurzus

A Durham Egyetem és az Ohio State University is indít Harry Potter kurzust, témája a Harry Potter-regények irodalmi módszerei és kulturális gyökerei. Olyan modulcímek vannak, mint a „Hermione Granger egy feminista ikon?”.

Viking tanulmányok

A University College London viking tanulmányok szakán igazából a régi skandináv nyelvekkel lehet megismerkedni, és mindenféle nyelvjárással. A harmadik évet pedig kötelező egy skandináv országban tölteni.

A Lost tanulságai

Ezen a kurzuson a Vanderbilt University hallgatói azt elemzik, mitől lett minden idők egyik legsikeresebb sorozata a Lost. Vizsgálják többek között a karaktereket és a cselekményvezetést.

Online pornó és társadalom

A University of New York at Buffalo diákjai a pornográf filmek szerepét vizsgálják, na meg azt, hogy ez hogyan hatott a társadalomra - az egyetemi kurzus sem méltatni, sem kritizálni nem akarja az ilyen jellegű tartalmakat.