szerző:
Eduline

Elstartolt a 2012-es keresztféléves felvételi, kezdődik a középiskolai felvételi időszak, az őszi érettséginek pedig...

Elstartolt a 2012-es keresztféléves felvételi, kezdődik a középiskolai felvételi időszak, az őszi érettséginek pedig lassan vége - összegyűjtöttük a legfontosabb novemberi határidőket és dátumokat.

November 3-30. – egyetemi és főiskolai nyílt napok

Vészesen közeleg a felvételi „kék könyv” megjelenése, így beindult a nyíltnap-szezon is. Összegyűjtöttük, hol tartanak nyílt napot novemberben – a listát (dátumokkal és helyszínekkel) itt nézheted meg.

November 9-14. – emelt szintű szóbeli érettségi

Az őszi érettségi utolsó írásbeli vizsgáját október 28-án tartották, novemberben megkezdődnek a szóbeli vizsgák.

November 15. – a keresztféléves felvételi jelentkezési határideje

Október 17-én kezdődött a 2012-es keresztféléves felvételi eljárás, a jelentkezési lapot és az e-felvételi űrlapját november 15-ig küldheted el postán vagy elektronikusan. Fontos tudnivaló, hogy most csak költségtérítéses alapképzéseket és felsőfokú szakképzéseket hirdetnek meg az egyetemek és főiskolák, államilag finanszírozott formában csak mesterszakok indulnak februártól. A jelentkezésről és a képzésekről itt találod a legfontosabb tudnivalókat.

November 17-25. – középszintű szóbeli érettségi

A 2011-es őszi érettségi középszintű szóbeli vizsgái november 17-én kezdődnek, a pontos beosztást a vizsgaszervező középiskolák állítják össze.

November 18. – megjelenik a hat- és nyolcosztályos gimnáziumi felvételit szervező iskolák listája

A következő napokban érdemes figyelni az Oktatási Hivatal honlapját, legkésőbb november 18-án jelenik meg a hat és nyolc évfolyamos gimnáziumi, valamint a négyosztályos középiskolai írásbeli felvételit szervező intézmények listája. A vizsgákat minden középiskola januárban tartja.