szerző:
Eduline

2018-tól mindenki, aki 35 évnél nem idősebb, ingyen szerezheti meg az első nyelvvizsgáját. Azonban a diplomához mindenkinek szüksége van nyelvvizsgára? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

©

Meddig érvényes az a szabály, hogy negyvenéves kor után nem kell nyelvvizsga a diplomához?

Sajnos a 40 évnél idősebbek "kedvezménye" már megszűnt, a felsőoktatási törvényben ez áll: ha az oklevél, illetve bizonyítvány megszerzésének az előfeltétele az általános nyelvvizsga megléte, a követelmény teljesítése alól mentesülnek azok a hallgatók, akik tanulmányaik első évfolyamon történő megkezdésének évében legalább a negyvenedik életévüket betöltik. Azonban ez a rendelkezés azoknál volt alkalmazható utoljára, akik a 2015/2016-os tanévben tették le záróvizsgájukat.

Ilyen lesz az ingyenes nyelvvizsga 2018-tól: sok kérdésre megvan a válasz

Egyre több részlet derül ki az ingyenes nyelvvizsgáról - itt találjátok a választ néhány olvasói kérdésre. Mikortól lehet ingyen nyelvvizsgázni? 2018. január 1-jétől, annál korábban nem. Milyen nyelvvizsgákra vonatkozik az ingyenesség? Az első sikeresen teljesített komplex középfokú (B2) nyelvvizsgára vagy az ezzel egyenértékű emelt szintű idegen nyelvű érettségi vizsgára, valamint a komplex felsőfokú (C1) nyelvvizsgára.