szerző:
Eduline

Megdőlhet a látogatói rekord a XI. BME egyetemi napokon. A Sziget Fesztivál után a második legnagyobb budapesti zenei szórakoztató eseményen a 18-20 éves fiatalok ízléséhez igazították a kulturális kínálatot - írja az egyetem a honlapján.

©

„Bízunk benne, hogy megduplázzuk a 2015-ös év látogatói létszámát Budapest legnagyobb, egyetemekhez köthető rendezvényén” – beszélt a várakozásairól a bme.hu-nak Orbán Balázs főszervező. Hozzátette: a program népszerűségét alátámasztja, hogy a kezdő napra az összes online megvásárolható diákbérlet elkelt, így már csak helyszíni jegyek kaphatók.

©

Több mint félszáz hazai és nemzetközi fellépő között az elektronikus zene, az alternatív rockzene, a rap, a house és a disco képviselői, lemezlovasai is színpadra állnak a programok ideje alatt, a retro és a „házibuli” előadói pedig az egykori egyetemi bulik hangulatát idézik meg.

Sokaknál kiverte a biztosítékot az olasz oktatási miniszter legújabb ötlete

Engedélyezhetik az okostelefonok használatát az iskolai órákon: az oktatási miniszter javaslatára péntektől két szakértői munkacsoport dolgozza ki a tiltást felváltó új szabályok tervezetét. "Nem lehet elválasztani az iskola világát a fiatalok világától" - hangsúlyozta Valeria Fedeli miniszter, aki szerint az okostelefonok tudatos használata a tanárok és a szülők felügyelete mellett megkönnyítheti a tanítást.