szerző:
Eduline

Az idén 30 éves program hatalmas népszerűségnek örvend, hogy ez így is maradjon, itthon is keresik azt a hallgatót, aki bemutatja történetét.

©

Születésnapi rendezvénysorozatot indít a Tempus Közalapítvány (TKA), hogy megmutassák, mi mindent kínál a hallgatók számára az idén 30 éves Erasmus program - írják közleményükben.

Az ország öt városban hat különböző ponton várják az érdeklődő hallgatókat, méghozzá Győrben, Pécsett, Debrecenben, Budapesten és Kecskeméten. Aki vágyat érez a nyelvtanulásra, ha kipróbálná a világ legjobb egyetemeit, vagy ha csak ki akar lépni a komfortzónájából, akkor minden segítséget megkaphat a képviseleteken, valamint a tavasszal zajló egyetemi roadshowk helyszínein a TKA munkatársaitól.

A roadshow helyszínén konkrét segítséget kaphatnak a hallgatók a pályázatíráshoz és a meggyőző motivációs levél elkészítéséhez, valamint játékos feladatokkal és korábbi ösztöndíjasok élménybeszámolóival várják azokat a kalandvágyó fiatalokat, akik szívesen kipróbálnák magukat multikulturális környezetben.

Ha további öszönzőre van szükséged, elég lehet tudni, hogy emelkednek az Erasmus+ ösztöndíjak és támogatások, szélesebbek a  külföldi egyetemi képzések és gyakornoki pályázatok, valamint több európai és Európán kívüli lehetőség közül lehet választani.

A születésnapi rendezvénysorozat keretében emellett jelenleg is keresik az Erasmus+30 kampány hazai arcait, májusban pedig inspiráló előadásokkal várják majd az érdeklődőket az Erasmus+ Szabadegyetemen.

Meglepő adat: ennyi erasmusos választja Magyarországot

Az Erasmus+ érdekes adatokat hozott nyilvánosságra. Az uniós ösztöndíjprogram Facebook-oldalán közölt néhány érdekes táblázatot az elmúlt napokban. Ezen a grafikonon például azt foglalták össze, hogy melyek voltak a legnépszerűbb célpontok a diákok körében. Magyarország egész jó helyen, a középmezőnyben kapott helyet, a 2014/15-ös tanévben 5403 diák választott minket.