szerző:
Eduline

Két hallgató is kért átmeneti szállást a University of the Arts London (UAL) diákönkormányzatától, mert nem tudják...

©

Két hallgató is kért átmeneti szállást a University of the Arts London (UAL) diákönkormányzatától, mert nem tudják megfizetni az egyetem által kínált lakásokat - írja a Guardian.

A diákoknak ajánlott szálláslehetőségek ára miatt Shelly Asquith, az önkormányzat elnöke és több hallgató is tiltakozott: hálózsákokkal és transzparensekkel vonultak be az egyetemre. Az egyiken az állt: "a diákhitelem hatezer font, a lakást nyolcezerért bérlem". Az egyik diák azt mondta: mire kifizeti a tandíjat és az albérleti díjat, ételre már nem marad pénze.

Nem csak az árakkal van probléma. A leedsi egyetem hallgatói lapja arról számolt be, hogy a hallgatók veszélyesnek tartják a magánszemélyek által kiadott lakásokat - van, ahol tűzveszélyesek az elektromos berendezések, máshol az ajtókkal van baj. A yorki egyetemi lap szerint az egyetem által nyilvántartásba vett lakások 85 százalékában vannak hasonló problémák.

Az egyetemeknek egyre nagyobb problémát jelent a hallgatók elhelyezése, a lincolni egyetemen két évvel ezelőtt például konténerlakásokban helyeztek el több mint kétszáz hallgatót. Mennyibe kerülnek az albérletek a magyar egyetemvárosokban? Itt nézhetitek meg.