szerző:
Eduline

Az első ösztöndíj még odébb van, és a diákhitelre is várni kell még? Akkor sincs minden veszve, ha pár ezer forintból kell gazdálkodnotok - Campus Life sorozatunkban megmutatjuk nektek, hol ehettek, kávézhattok, fénymásolhattok, vásárolhattok olcsón. 1. rész: a 200 forintos ebéd titka.

Mit lehet vásárolni 200 forintból ebédre? Maradhattok a jól bevált kifli+joghurt kombónál vagy a kolisok örök kedvencénél, a májkrémes kenyérnél, de ha valami másra fáj a fogatok, a 200 forintos - pardon: 199 forintos - pizzaszelet is jó választás lehet. Nem mondjuk, hogy órákig kihúzzátok majd ennyivel, de két előadás között jobb, mint a semmi. Mutatjuk a mi kedvenc budapesti pizzalelőhelyeinket - kommentben pedig várjuk a ti kedvenceiteket!

Trio Pizza

A Trio néhány év alatt a budapesti metróaluljárók pizzanagyhatalmává vált - bármerre indulunk a fővárosi campusokból, nagy eséllyel találunk egyet a közelben. Ma már tizenkét büféjük van (a Nyugati aluljáróban dupláztak, a 4-6-os villamoshoz vezető lépcsőnél találjátok a második Triót), így - többe között - az ELTE pesti campusain tanulók, a corvinusosok, a Károli, a Pázmány több karának hallgatói, na meg a Semmelweisen tanulók is elugorhatnak két előadás között egy pizzaszeletért.

©

A választék egyébként folyamatosan bővül. A húsos és vega pizzaszeletek nem az olasz csúcssgasztronómia remekei, de ízletesek, viszonylag nagyok, és mivel az összes Trióban nagy a forgalom, folyamatosan friss pizzaszeletek - általában négy-ötféle - közül lehet válogatni. És egyébként is: 199 forintért jóllalkunk reggel, délben, buli előtt/után. Csak mondjuk: aki nem szereti a pizzát, gyrost, falafelt, szendvicset és hamburgert is vásárolhat pár száz forintért.

Hol, mikor, mennyiért?

Trio Pizza

Éttermek: Nyugati aluljáró, Keleti pályaudvar, KÖKI Terminál buszállomás, Kálvin téri aluljáró, Deák Ferenc tér metróaluljáró, Dózsa György út aluljárója, Klinikák metróállomás, Nagyvárad tér metróaluljáró, Újpest-Központ metróaluljáró, Árpád híd metróaluljáró, Déli pályaudvar

Nyitvatartás: éttermenként változó, bővebb infó itt

Árak: pizzaszelet 199 Ft, gyros pitában 549 Ft, kis gyrostál 699 Ft, hamburger 249 Ft, sajtburger 299 Ft, sült burgonya 199 Ft

Pizza King

Az éjszakaibusz-megállók sztárjai a Pizza King háromszög alakú tálcái, mióta a város legkülönfélébb pontjain jelennek meg a lánc pizzaszeletekre szakosodott egységei. A legtöbb ilyen étterem (vagy pizzabár?) 0-24 várja a vendégeit, és bár a nápolyiak furcsán néznének az ott kapható vastag tésztás, általában a magyar ízléshez igazított feltétekkel ellátott szeletekre, éjszaka, vagy ha siet az ember, aranyat ér. Ráadásul olcsó.

Hol, mikor, mennyiért?

Pizza King

Éttermek: többek közt a Móricz Zsigmond téren, az Akácfa utcában, a 4-6-os Wesselényi utcai megállójánál, a Keleti pályaudvarnál és a Corvinnál. Az üzletek listáját itt találjátok.

Nyitvatartás: a legtöbb egység éjjel-nappal nyitva.

Árak: a pizzaszeletek ára 199 forint.

A templomi trolis pizza a Király utcán

Alig akad egyetemista, aki ne ismerné a hétvégi éjszakák egyik legbiztosabb pontját a Király utca 51-nél a trolimegállóban. Senki ne számítson csodálatos ízekre, csak a megszokott gyorspizzákra: magyaros, csirkés, gombás, hawaii, szalámis az átlagos felhozatal, néha akadnak ínyencebb falatok is. Ez az a hely, ahol a vastag tésztával és a patikamérlegen számolt tökéletes mennyiségű, azaz éppen elegendő feltéttel jól lakhatsz. Egy-egy szelet elfogyasztásával vagy a másnapi gondokat előzheted meg, vagy az estédnek adhatsz újabb löketet.

Hogy mennyire komolyan veszik a működésüket: 2013-ban a hatalmas március 15-i ünnepnapi havazás során - reggel 7-kor - is várta a vendégeket a hely, ezzel sok fiatalt megmentve a koplalástól, míg a helyek nagy része zárva maradt. Délben és este 11 után szinte biztosra vehető a sorbanállás a szeletekért, de rendkívül gyorsan pörög a sor a rutinos kiszolgálás miatt. Az árak mára sajnos kicsit változtak, 250 forintért adják a szeleteket, ám tagadhatatlan, hogy sokkal jobban eltelít, mint a város többi hasonló színvonalú gyorspizzája.